Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Europarlement wil einde aan wapenexport naar dubieuze regimes

  14 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Op initiatief van de Europse Groenen tikt het Europees Parlement EU-landen die wapens exporteren naar dubieuze regimes op de vingers. De EU-landen zijn samen de tweede grootste wapenexporteur ter wereld, maar veel landen houden zich niet aan Europese afspraken om te voorkomen dat de wapens in (...)
 • Europarlement : Luchtvaart moet aan de slag om uitstoot terug te dringen

  14 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Als het aan het Europees Parlement ligt, dan komt er een eind aan de extreme uitzonderingspositie van de luchtvaartsector in de strijd tegen klimaatverandering. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout schreef mee aan het standpunt van het Europarlement op een wet die bepaalt hoe de (...)
 • Gasloze nieuwbouw nieuwe norm

  14 septembre 2017, par Noortje Jacobs
  Vandaag dient Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren een initiatiefwet in die de huidige aansluitplicht op het gasnet voor nieuwbouwwoningen uit de wet haalt. Van Tongeren stelt dit vandaag voor bij een debat over energiedoelen bij woningbouwcoöperaties. Tweede Kamer Liesbeth van Tongeren 14 (...)
 • Sargentini vicevoorzitter bijzondere parlementscommissie terrorisme

  14 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Op de eerste bijeenkomst van de bijzondere parlementscommissie die onderzoek doet naar terrorisme in Europa, is GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini benoemd tot vicevoorzitter. “Op papier is er samenwerking tussen Europese veiligheidsdiensten, maar in de praktijk komt daar te weinig (...)
 • Twee jaar Dieselgate : In Europa rijden nog steeds 35 miljoen foute auto’s rond

  13 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Precies twee jaar geleden kwam in de Verenigde Staten aan het licht dat dieselauto’s van Volkswagen met sjoemelsoftware meer luchtvervuiling veroorzaken dan ze mogen. Ook in Europa bleken autofabrikanten op grote schaal zich niet aan de wet te houden. Toch rijden er vandaag naar schatting nog (...)
 • Commissievoorzitter Juncker pakt niet door bij zijn Staat van de Europese Unie

  13 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  In zijn Staat van de Unie laat Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, zien dat hij duidelijk kiest voor een Europa dat verder integreert door enkele voorzichtige voorstellen te presenteren. GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout en GroenLinks-Tweede Kamerlid Bram van (...)
 • GroenLinks : bezuinig niet nu al op achterstandenbeleid in het onderwijs

  13 septembre 2017, par Lot Feijen
  Gelijke kansen binnen het onderwijs zouden voor alle kinderen vanzelfsprekend moeten zijn. Tweede Kamer Lisa Westerveld 13 september 2017
 • Buitenweg : “Voorkom herhaling migratiedeal met Ghadaffi”

  13 septembre 2017, par Peter Sonneveld
  De migratieafspraken tussen Italië en Libische milities waar diverse internationale media over hebben bericht, moeten openbaar worden en onderzocht op naleving van mensenrechten. Dat wil Kathalijne Buitenweg, die het kabinet oproept Italië aan te spreken op haar verantwoordelijkheid. Tweede Kamer (...)
 • Zes voorstellen van de Europese Groenen voor transparante en eerlijke Europese politiek

  12 septembre 2017, par Jeroen Steeman
  Op initiatief van de Europese Groenen buigt het Europarlement zich over een zes voorstellen om de Europese politiek transparanter en eerlijk te maken. Europarlementariër Sven Giegold (Duitse Groenen) loodste zijn rapport door de commissie Constitutionele Zaken en legt het nu voor aan het hele (...)
 • Gelijke beloning voor gelijk werk

  11 septembre 2017, par Leon Boelens
  Mensen die via een zogenaamde payroll-constructie werken moeten voortaan hetzelfde loon en dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als hun collega’s met een normaal contract. Samen met zijn collega's van de PvdA en de SP presenteert GroenLinks-Tweede Kamerlid Zihni Özdil vandaag een voorontwerp van (...)

1 | 2

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales