Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Hoe we onszelf voor jaren aan gas vastketenen, terwijl we er eigenlijk vanaf moeten

  19 octobre 2017, par Jeroen Steeman
  Als we niet oppassen, gaan straks miljarden euro’s in rook op. De lobby van energiereuzen voor gas is zo succesvol dat we een nieuwe doodlopende straat in dreigen te rijden. Een lange longread van Europarlementariër Bas Eickhout over onze gasverslaving. Europa Bas Eickhout 21 september (...)
 • Rutte III heeft geen excuus meer om kolencentrales open te houden

  19 octobre 2017, par Noortje Jacobs
  Vandaag laat het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) weten dat Nederland die klimaatdoelen waarschijnlijk niet haalt. GroenLinks eist daarom dat er snel extra maatregelen komen om dit doel wél te halen. Kolencentrales sluiten voor 2030, zoals in het regeerakkoord is opgenomen is niet (...)
 • Europarlement kiest voor een andere koers in het Europees asielbeleid

  19 octobre 2017, par Jeroen Steeman
  “Wij willen af van de inefficiënte praktijk dat vluchtelingen in hun eerste land van aankomst asiel moeten aanvragen. Daardoor hebben we inhumane situaties in het zuiden van Europa, en loopt verdeling slecht.” Dat stelt Europarlementariër Judith Sargentini na de stemming in de commissie Burgerlijke (...)
 • E-privacy : Europarlement stelt paal en perk aan datagraaien

  19 octobre 2017, par Jeroen Steeman
  Het Europees Parlement wil de privacy van Europeanen beter beschermen tegen grote bedrijven. Een stevige wet moet voorkomen dat bedrijven privégegevens van gebruikers van bijvoorbeeld apps misbruiken. Europarlementariër Judith Sargentini stelt tevreden vast dat het Europees Parlement privacy (...)
 • Milieucommissie Europarlement wil binnen drie jaar van glyfosaat af

  19 octobre 2017, par Jeroen Steeman
  De milieucommissie van het Europees Parlement wil het gebruik van glyfosaat, dat onder andere in onkruidverdelger Round Up zit, in de landbouw binnen drie jaar uitfaseren. Buiten de landbouwsector zou gebruik meteen verboden moeten worden. Europarlementariër Bas Eickhout maakte bezwaar tegen het (...)
 • Ministerie erkent fouten bij berekening geluidsoverlast Vliegveld Lelystad

  16 octobre 2017, par Lot Feijen
  Actiecomité Hoogoverijssel, een bewonersinitiatief dat strijdt tegen de overlast verzorgende lange en lage vliegroutes, heeft grove fouten ontdekt in het rapport dat de milieueffecten van Lelystad Airport berekende. De geluidshinder van vliegtuigen op weg naar Lelystad Airport blijkt veel groter (...)
 • Kamer wil duidelijkheid Europa-koers Rutte

  12 octobre 2017, par Peter Sonneveld
  Premier Mark Rutte moet snel duidelijk maken welke kant zijn kabinet met de Europese Unie op wil. Dat wil de Tweede Kamer, die zonet instemde met een motie van Kamerlid Bram van Ojik die hem daartoe oproept. Tweede Kamer 12 oktober (...)
 • Europarlement wil kwetsbare vluchtelingen veiligheid bieden in Europa

  12 octobre 2017, par Jeroen Steeman
  De Europarlementariërs van de commissie Burgerlijke Vrijheden willen ambitieuze en bindende regels voor het gericht uitnodigen van kwetsbare vluchtelingen uit kampen van VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. “We mogen minderjarigen of alleenstaande vrouwen die vluchten voor oorlog en geweld niet aan (...)
 • Eickhout laat Europa eerste stap naar duurzamer transport zetten

  12 octobre 2017, par Jeroen Steeman
  “Het is simpel: voor het Parijsakkoord hebben we een radicale omslag in de Europese transportsector nodig”, zegt Europarlementariër Bas Eickhout. “Het is nu de tijd om dat momentum te gebruiken en om vooruitgang te boeken.” De transportcommissie van het Europarlement steunde donderdag zijn plannen (...)
 • Brede coalitie tegen btw-verhoging

  11 octobre 2017, par Peter Sonneveld
  Een brede coalitie van onder andere GroenLinks, SP, PvdA, FNV, de Patiëntenfederatie, de Fietsersbond, de Koninklijke Boekverkopersbond, de Stichting Collectieve Propaganda voor het Nederlandse Boek, ANBO, de Groentecoalitie, FNV Jong en de Beroeps Organisatie Kunstenaars kondigt vandaag (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales