Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • GroenLinks wil debat over fipronil-eieren

  16 août 2017, par Leon Boelens
  GroenLinks wil direct in de eerste week na het reces een debat met staatssecretaris Van Dam en minister Schippers over de fipronil-kwestie. 16 augustus 2017
 • Vacature stage GroenLinks Europa

  13 juillet 2017, par Jeroen Steeman
  De GroenLinks-delegatie in het Europees Parlement zoekt per 25 september 2017 een stagiair(e). Europa 02 juli 2014
 • Nieuwe wet voor de veiligheidsdiensten geeft te weinig houvast voor privacy

  12 juillet 2017, par Jeroen Trimpe Burger
  GroenLinks meent dat de nieuwe Wet op de Inlichtingen en Veiligheidsdiensten te weinig waarborgen biedt voor de bescherming van de privacy van Nederlandse burgers. De Senaatsfractie van GroenLinks stemde dinsdagnacht daarom tegen het aannemen van de wet waarmee de AIVD en de MIVD ruimere (...)
 • Sargentini onderzoekt namens Europarlement Hongaarse democratie

  11 juillet 2017, par Jeroen Steeman
  Is Hongarije nog een gezond functionerende democratie? Europarlementariër Judith Sargentini gaat het als rapporteur namens het Europees Parlement onderzoeken. Deze procedure kan als ultieme maatregel hebben dat Hongarije haar stemrecht en dus medezeggenschap verliest. Europa Judith Sargentini 11 (...)
 • Sargentini : Hoogste tijd voor update van Europese online privacybescherming

  11 juillet 2017, par Jeroen Steeman
  “In een tijd waarin zelfs je koelkast op het internet kan, is online privacybescherming uit 2002 echt uit de tijd.” Europarlementariër Judith Sargentini vindt het daarom de hoogste tijd voor een flinke update van de regels voor de bescherming van online privacy in Europa. Europa Judith Sargentini (...)
 • Europarlement is klaar met voorkeursbehandeling voor luchtvaartsector in klimaatbeleid

  11 juillet 2017, par Jeroen Steeman
  Een meerderheid van de Europarlementariërs is het zat dat de luchtvaartsector al jaren een voorkeursbehandeling krijgt als het gaat om het aanpakken van klimaatverandering. De milieucommissie van het Europees Parlement is dan ook van plan om voorstellen van de Europese Commissie flink aan te (...)
 • GroenLinks vertrouwt privatisering van het bouwtoezicht niet

  10 juillet 2017, par Michiel Philippart
  De Senaatsfractie van GroenLinks gelooft niet dat het privatiseren van het bouwtoezicht een verbetering oplevert van de huidige situatie. Gemeenten zijn nu verantwoordelijk voor het toezicht en handhaving, maar ook daar gaat nog het nodige mis. De Eerste Kamerfractie stemt morgen tegen het (...)
 • Kamer steunt GroenLinks-motie antidiscriminatievoorzieningen

  6 juillet 2017, par Peter Sonneveld
  Er moet een andere financiering komen voor lokale antidiscriminatievoorzieningen (ADV), zoals discriminatiemeldpunten. Dat wil de Tweede Kamer, die instemt met een motie van Nevin Özütok en Kirsten van den Hul (PvdA). Nu worden de ADV’s nog per klacht van discriminatie betaald door de gemeente. (...)
 • Europees Parlement wil onderzoek naar terrorisme in bijzondere commissie

  5 juillet 2017, par Jeroen Steeman
  “Op papier is er samenwerking tussen Europese veiligheidsdiensten, maar in de praktijk komt daar te weinig van terecht.” Europarlementariër Judith Sargentini wil onderzoeken wat we moeten doen om die samenwerking te verbeteren, daarom steunt ze het voorstel om een bijzondere parlementscommissie (...)
 • GroenLinks wil af van klaagsubsidie discriminatie

  5 juillet 2017, par Leon Boelens
  De betaling per discriminatieklacht die gemeenten geven aan hun lokale anti-discriminatievoorziening (ADV) moet worden afgeschaft. Dat wil Nevin Özütok. Ze doet haar voorstel vandaag bij een debat over discriminatie in de Kamer. Tweede Kamer 05 juli (...)

1 | 2 | 3

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales