Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Succesvolle eerste dag bij de zomersessie Raad van Europa

  26 juin 2017, par Michiel Philippart
  Ondanks alle commotie over de verguisde voorzitter Pedro Agramunt van de Raad van Europa (RvE) die maar niet wil aftreden terwijl hij nog amper steun geniet, ging Tineke Strik vandaag gewoon aan het werk in Straatsburg om zich in te zetten voor een goede behandeling van vluchtelingen in Europa. (...)
 • Handelsakkoord met Japan : EU leert niets van het verleden

  26 juin 2017, par Jeroen Steeman
  Na het lezen van gelekte voorstellen voor een handelsakkoord tussen Japan en de EU concluderen de GroenLinksers Bas Eickhout (Europees Parlement) en Isabelle Diks (Tweede Kamer) dat Europa niet lijkt te leren van kritiek op eerdere handelsverdragen. Greenpeace publiceerde vrijdag de (...)
 • Europa zet stappen tegen belastingontwijking

  21 juin 2017, par Jeroen Steeman
  De Europese Commissie wil dat belastingadviseurs de nationale belastingdiensten gaan informeren over de constructies die hun klanten mogelijk kunnen gebruiken om belasting te ontwijken. Zo kunnen de belastingdiensten samenwerken om deze constructies aan te pakken. Europa Bas Eickhout 21 juni (...)
 • GroenLinks wil duidelijkheid over verontrustende berichtgeving over onderzoeksjournalistiek op de radio

  21 juin 2017, par Leon Boelens
  Vorige week werd bekend dat de twee belangrijkste onderzoeksjournalistieke programma’s op NPO Radio 1, Argos en Reporter, de helft van hun zendtijd en een deel van hun budget dreigen kwijt te raken. 21 juni 2017
 • 'Schort verdachte autocontracten op'

  21 juin 2017, par Leon Boelens
  Defensie en de militaire inlichtingendienst MIVD moeten hun contracten met leasemaatschappijen en autodealers die mogelijk bij corruptie betrokken zijn direct opschorten. Dat wil Isabelle Diks. Tweede Kamer 21 juni 2017
 • GroenLinks : onderzoek verband armoede en recht op sociale zekerheid voor kinderen

  21 juin 2017, par Leon Boelens
  Bijna 400 000 kinderen in Nederland groeien op in armoede. De Sociaal Economische Raad (SER) stelde in het advies “Opgroeien zonder armoede” dat alle kinderen een beroep moeten kunnen doen op voorzieningen die de gevolgen van armoede compenseren. 21 juni (...)
 • GroenLinks wil uitleg Rutte en Kamp over betrokkenheid bij belastingconstructie

  17 juin 2017, par Diederik ten Cate
  Tweede Kamerlid Tom van der Lee wil dat premier Rutte en minister Kamp met spoed uitleg geven aan de Tweede Kamer over hun betrokkenheid bij de belastingafspraken die gemaakt zijn met ICL, een Israëlische multinational. Tweede Kamer 17 juni (...)
 • KlaverTalk over de formatie

  15 juin 2017, par Rutger Wessels
  In KlaverTalk ging Jesse live in gesprek op Facebook. Heb je de uitzending gemist? Kijk 'm hier terug. 15 juni 2017 https://youtu.be/Qv0gnBhc7No
 • Europarlement wil gelijke rechten voor vluchtelingen in de EU

  15 juin 2017, par Jeroen Steeman
  Ondanks dat er tussen de EU-landen veel afspraken bestaan over asielbeleid, is er tot nu toe per land nog veel verschil over welke vluchtelingen in aanmerking komen voor asiel en welke rechten asielzoekers dan krijgen. In een update van de asielwetgeving probeert de Europese Commissie nu de (...)
 • Klaver baalt dat formatie niet is gelukt

  14 juin 2017, par Rutger Wessels
  GroenLinksleider Jesse Klaver vindt het ontzettend jammer dat het niet is gelukt om de formatieonderhandelingen met VVD, CDA en D66 uit het slop te trekken. De afstand op belangrijke vraagstukken als migratie, klimaat en ongelijkheid bleek te groot. 14 juni (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales