Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • ‘Eis heldere taal van organisaties als Belastingdienst en energiebedrijven'

  3 juillet 2018, par Thijs den Otter
  Tweede Kamer Rekeningen, brieven over veranderende regels, en algemene voorwaarden moeten van GroenLinks zo worden opgesteld dat zoveel mogelijk mensen meteen begrijpen wat er van ze wordt verlangd. Zo worden misverstanden voorkomen en is de kans kleiner dat deze groep zich onbedoeld in de (...)
 • Gelijke behandeling transgender en intersekse personen nu expliciet in de wet

  3 juillet 2018, par Els Klein Hofmeijer
  Tweede Kamer D66-Kamerlid Vera Bergkamp: “Wat een mooie dag! We hebben in de Tweede Kamer afgesproken om de Algemene wet gelijke behandeling (Awgb) aan te passen en dat is winst. Iedereen in Nederland moet zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Er mag geen twijfel over bestaan dat mensen die niet in (...)
 • Raad van Europa : door deals met derde landen rechten vluchtelingen vaak geschonden

  28 juin 2018, par Els Klein Hofmeijer
  Eerste Kamer Tineke Strik: “In ruil voor geld, handelsvoordelen of visa bewegen wij landen buiten Europa om hun grenzen te sluiten en migranten van ons over te nemen. Hiervoor komen vluchtelingen vast te zitten in landen waar geen of te weinig waarborgen zijn voor een goede opvang en (...)
 • Negen voorstellen om van de eurotop een succes te maken

  27 juin 2018, par Jeroen Steeman
  Europa Kies voor een eerlijk asiel- en migratiebeleid We beginnen met het migratiedossier: op dit moment vooral een politieke crisis, omdat het aantal migranten in Europa al jaren daalt. Maar het is cruciaal om het huidige Europese beleid te veranderen. Een status quo kunnen we ons niet (...)
 • The Netherlands presents ambitious Climate Law

  27 juin 2018, par Jeroen Steeman
  Jesse Klaver, leader of the Green Party: "The Paris Agreement was groundbreaking for the world. The Dutch Climate Law is groundbreaking for the Netherlands. For more than 25 years my party has been fighting global warming. Today seven parties, with a wide range of political ideologies, agreed (...)
 • Zeven partijen presenteren Klimaatwet

  27 juin 2018, par Jeroen Steeman
  De Klimaatwet bevat drie doelstellingen: Een vermindering van de broeikasgasuitstoot tot een niveau dat 95% lager ligt in 2050 dan in 1990 Streven naar een reductie van 49% van de broeikasgasuitstoot in 2030 (t.o.v. 1990) 100% broeikasgas-neutrale elektriciteitsproductie in 2050 De (...)
 • Aangenomen hackwet maakt te grote inbreuk op onze privacy

  26 juin 2018, par Michiel Philippart
  Eerste Kamer Dit is mogelijk dankzij de dinsdagmiddag in de Senaat aangenomen wet Computercriminaliteit III. De fors uitgebreide bevoegdheden in deze wet betekenen een fundamentele inbreuk op het grondrecht privacy. Hoewel GroenLinks niet principieel tegen een uitgebreidere hackbevoegdheid (...)
 • Verregaande hackbevoegdheid maakt fundamentele inbreuk op privacy

  26 juin 2018, par Michiel Philippart
  Eerste Kamer Dit is mogelijk dankzij de dinsdagmiddag in de Senaat aangenomen wet Computercriminaliteit III. De fors uitgebreide bevoegdheden in deze wet brengen een fundamentele inbreuk op het grondrecht privacy met zich mee. Mede door het ontbreken van voldoende waarborgen, waaronder een (...)
 • Kandidaatstelling lijsttrekker Europese verkiezingen

  25 juin 2018, par Emiel Janssens
  De eerste stap op weg naar die laatste is het kiezen van een lijsttrekker, de kandidaatstellingsprocedure daarvoor start op 25 juni. Je kunt je kandidaat stellen tot en met zondag 12 augustus (tot 12 uur 's nachts). Lees hier meer over de procedure en hoe jij de kandidaat stelt. Categorie (...)
 • Sargentini krijgt steun voor stevig Hongarije-rapport

  25 juin 2018, par Jeroen Steeman
  Europa “Collega’s van allerlei politieke achtergronden stellen dat we hier te maken hebben met een zeer ernstige situatie die we per direct moeten aanpakken”, aldus Sargentini. “Wij komen op voor de rechten van Hongaarse burgers en voor Europese waarden in de EU.” Artikel 7 De commissie stemde (...)

1 | 2 | 3 | 4

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales