Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Grote teleurstelling bij GroenLinks door aanname in Eerste Kamer van fosfaatwet

  23 mai 2017, par Jeroen Trimpe Burger
  Een meerderheid in de Eerste Kamer is tot teleurstelling van GroenLinks dinsdag akkoord gegaan met de invoering van een stelsel van fosfaatrechten. Na het plenaire debat van vorige week stemde de Senaatsfractie tegen het wetsvoorstel omdat het bijzonder schadelijk uitpakt voor met name (...)
 • GroenLinks staat pal voor studenten die extra hulp nodig hebben

  18 mai 2017, par Leon Boelens
  De rechten van studenten in het mbo moeten echt beter. Zowel als het gaat om individuele ondersteuning als de informatievoorziening aan studenten. Dat constateert GroenLinks Kamerlid Zihni Özdil. "Ik ga me keihard inzetten voor studenten die extra hulp nodig hebben." 18 mei (...)
 • Voortaan in heel Europa toegang tot online streaming-abonnement

  18 mai 2017, par Jeroen Steeman
  Als je een abonnement hebt op een online dienst voor video, muziek of games, dan moet je die in de hele EU kunnen gebruiken, met dezelfde content als in je eigen land. Het Europees Parlement keurde donderdag deze nieuwe regels goed. Europa Judith Sargentini 18 mei (...)
 • Europarlement heeft genoeg van treuzelende EU-landen bij herverdeling vluchtelingen

  17 mai 2017, par Jeroen Steeman
  Van links tot rechts willen Europarlementariërs dat EU-landen niet langer treuzelen bij het herverdelen van vluchtelingen uit Griekenland en Italië over de rest van Europa. Ruim anderhalf jaar geleden beloofden de leiders van de EU-landen om Griekenland en Italië te ontlasten door 160.000 (...)
 • Sjoemelsoftware bij Fiat : Europese Commissie start inbreukprocedure tegen Italië

  17 mai 2017, par Jeroen Steeman
  De Europese Commissie startte woensdag een inbreukprocedure tegen Italië omdat het onvoldoende doet met beschuldigingen dat Fiat sjoemelsoftware in haar auto’s zou gebruiken. De Italiaanse regering ontkent dit, maar de Europese Commissie wil nu argumenten op tafel zien, iets wat Italië tot op (...)
 • G7 : internationale clash over klimaat in aantocht

  17 mai 2017, par Jeroen Steeman
  Op 26 en 27 mei komen de zeven grootste industrielanden in de G7 bijeen in Toarmina op Sicilië, Italië. Klimaatverandering staat op de agenda, en heeft door de onduidelijke koers van de Amerikaanse president Donald Trump een explosieve lading gekregen. Europa Bas Eickhout 17 mei 2017 (...)
 • Europarlement wil actie tegen afbraak Hongaarse democratie en rechtsstaat

  17 mai 2017, par Jeroen Steeman
  “Het is tijd dat de Europese Unie opkomt voor de waarden die we delen, en waar ook Hongarije als EU-lidstaat zich aan hoort te houden.” Europarlementariër Judith Sargentini schreef mee aan een vergaande resolutie die het Europarlement woensdagmiddag aannam. Daarin staat onder andere dat onderzocht (...)
 • GroenLinks bijzonder kritisch op kabinetsaanpak van problemen in melkveehouderij

  17 mai 2017, par Jeroen Trimpe Burger
  De staatssecretaris van Economische Zaken is amper bereid om aanpassingen te doen aan de zeer omstreden melkveehouderij wetsvoorstellen. Deze wetten zorgen ervoor dat biologische en extensieve veehouderijen dieren moeten slachten. GroenLinks senator Marijke Vos sprak staatssecretaris Martijn (...)
 • Europees Hof : nationale parlementen moeten ingrijpende handelsakkoorden goedkeuren

  16 mai 2017, par Jeroen Steeman
  Het Europees Hof van Justitie oordeelt dat dat het handelsakkoord tussen de EU en Singapore niet alleen door de EU, maar ook door alle lidstaten moet worden geratificeerd. GroenLinks is blij met deze uitspraak omdat ingrijpende handelsakkoorden nationale parlementen niet langer kunnen omzeilen. (...)
 • Voedselverspilling schreeuwt om Europese aanpak

  16 mai 2017, par Jeroen Steeman
  Het onderwerp voedselverspilling komt steeds hoger op de Europese politieke agenda, constateert Europarlementariër Bas Eickhout. Dinsdag deed het Europees Parlement opnieuw een oproep aan de EU-landen en de Europese Commissie om voedselverspilling op Europees niveau aan te pakken. Europa Bas (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales