Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Groene transparantiewetgeving toont aan dat banken volop belasting ontwijken

  27 mars 2017, par Jeroen Steeman
  Banken maken nog altijd volop gebruik van belastingparadijzen om belasting te ontwijken. Oxfam publiceerde maandag een rapport op basis van informatie die aan het licht kwam dankzij Europese wetgeving uit 2013 die op voorstel van de Groene fractie in het Europees Parlement banken verplicht om (...)
 • Ook in Europa is er een alternatief tussen de status quo en de populisten

  24 mars 2017, par Jeroen Steeman
  Zestig jaar geleden tekenden zes landen, zwaar gewond door wereldoorlogen, in Rome een verdrag om een einde te maken aan de voortdurende confrontatie door samen te werken. De Europese Unie werd een ambitieus project dat ons zestig jaar vrede opleverde. Tijd om vooruit te kijken, maar (...)
 • Europarlement uit zware kritiek op Privacy Shield voor gegevensuitwisseling EU-VS

  24 mars 2017, par Jeroen Steeman
  “We mogen niet accepteren dat Amerikaanse bedrijven toegang krijgen tot onze persoonlijkste gegevens als onze standaarden voor gegevensbescherming daar niet worden gevolgd.” De de commissie Burgerlijke Vrijheden van het Europees Parlement, waar Judith Sargentini namens GroenLinks deel van (...)
 • GroenLinks voor vangnet om groep zelfstandigen minimumloon te garanderen

  23 mars 2017, par Michiel Philippart
  Een postbode, een krantenbezorger of een pizzakoerier die als zogenaamd zelfstandige werk verricht onder het minimumloon is onacceptabel voor GroenLinks. Daarom steunt de Eerste Kamerfractie van de partij het wetsvoorstel om het minimumloon te garanderen voor mensen die werken onder een (...)
 • GroenLinks wil duidelijkheid over ontbossing door biomassabijstook

  23 mars 2017, par Peter Sonneveld
  Het kabinet moet het risico van ontbossing door biomassabijstook in kolencentrales aanpakken. Dit wil Tom van der Lee, die hierover Kamervragen stelt aan minister Kamp. Tweede Kamer 23 maart 2017
 • Haal Europese besluitvorming uit de achterkamertjes

  22 mars 2017, par Jeroen Steeman
  Het Europees Parlement zette dinsdag een eerste stap om Europese besluitvorming transparanter te maken. De parlementscommissie voor Constitutionele Zaken steunde voorstellen van de Duitse Groene Europarlementariër Sven Giegold daarvoor. Europa 22 maart (...)
 • Huwelijkse voorwaarden worden eindelijk gemoderniseerd

  21 mars 2017, par Michiel Philippart
  Alleen wat beide echtgenoten tijdens het huwelijk samen opbouwen gaat onder de zogenoemde 'gemeenschap van goederen' vallen. Deze modernisering van de huwelijkse voorwaarden zorgt ervoor dat vermogen of schulden van voor het huwelijk niet meetellen bij het gezamenlijke deel. De Eerste (...)
 • GroenLinks ook na toetreding Montenegro tot NAVO bezorgd over stabiliteit Balkan

  21 mars 2017, par Michiel Philippart
  Met steun van GroenLinks is de toetreding van Montenegro tot de Noord-Atlantische Verdrags Organisatie (NAVO) dinsdagmiddag goedgekeurd in de Eerste Kamer. De Senaatsfractie van GroenLinks steunt toetreding, maar verlangde van de minister ook aandacht voor de slechte economische vooruitzichten (...)
 • Europese wet van Sargentini maakt Russisch witwassen stuk moeilijker

  21 mars 2017, par Jeroen Steeman
  Tussen 2010 en 2014 is er via 732 banken minstens 20 miljard dollar aan crimineel Russisch geld witgewassen. Dat onthulde OCCRP, een samenwerkingsverband van onderzoeksjournalisten, met onder andere de Guardian. Uitgerekend vandaag begint Europarlementariër Judith Sargentini aan onderhandelingen (...)
 • EU-Turkijedeal laat vluchtelingen in de kou staan

  20 mars 2017, par Jeroen Steeman
  Het is een jaar geleden dat de EU en Turkije een deal sloten over het tegenhouden van vluchtelingen, in ruil voor miljarden aan financiële steun voor vluchtelingen in Turkije en uitzicht op visumvrij reizen voor Turken en het opnieuw opstarten van toetredingsonderhandelingen. (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales