Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • GroenLinks presenteert actieplan meer woningen voor middeninkomens

  11 décembre 2017, par Lot Feijen
  Tweede Kamer Wonen in steden is onbetaalbaar geworden voor mensen met een middeninkomen. We zien vaker dan eens dat er voor 50 vierkante meter 1.000 euro huur betaald moet worden. Ook het kopen van een woning is enorm lastig. Naast de koopprijs komen er verschillende kosten bij die van eigen (...)
 • Vijf vragen en antwoorden over fosfaat in döner kebab

  11 décembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa 1. Wil GroenLinks döner kebab verbieden? Nee, GroenLinks wil je döner kebab niet verbieden. (Maar we willen ‘m wel vrijhouden van overbodige, twijfelachtige en mogelijk schadelijke stoffen.) 2. Wat is er aan de hand? Europese wetgeving stelt dat het verboden is om fosfaat toe te voegen in (...)
 • Europese Commissie daagt Hongarije voor Europese rechter

  10 décembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa GroenLinks-Europarlementariër Judith Sargentini, die het onderzoek van het Europees Parlement over de stand van de democratie en rechtsstaat in Hongarije leidt, is blij dat de Europese Commissie doorzet: “Een lidstaat die overduidelijk Europese regels schendt en daarmee ook nog eens (...)
 • Kamer wil hoorzitting positie raadsleden

  7 décembre 2017, par Peter Sonneveld
  Tweede Kamer Özütok: “De positie van raadsleden komt steeds meer onder druk te staan. Door de decentralisatie van het vorige kabinet hebben gemeenten meer taken gekregen en door fusies ontstaan steeds grotere gemeenten. En laten we niet vergeten dat de meeste raadsleden hun werk naast een baan (...)
 • Voorstellen economische en monetaire unie schieten tekort

  7 décembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa “Veel Europeanen hebben hard geleden onder het crisisbeleid van de afgelopen jaren”, zegt Eickhout. “Ik heb er weinig vertrouwen in dat dit pakket mensen bij een volgende crisis wél tegen massale werkloosheid en sociale verschraling beschermt.” De Europese Commissie laat de strikte (...)
 • Voorstellen economische en monetaire unie schieten tekort

  7 décembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa “Veel Europeanen hebben hard geleden onder het crisisbeleid van de afgelopen jaren”, zegt Eickhout. “Ik heb er weinig vertrouwen in dat dit pakket mensen bij een volgende crisis wél tegen massale werkloosheid en sociale verschraling beschermt.” De Europese Commissie laat de strikte (...)
 • GroenLinks wil noodplan zorgpersoneel

  7 décembre 2017, par Lot Feijen
  Tweede Kamer Allereerst moet de werkdruk omlaag. Door te stoppen met onnodige administratie en alleen op hoofdlijnen te rapporteren waardoor zorgprofessionals meer tijd over houden voor patiënten. Daarnaast is er meer tijd en geld voor personeelsontwikkeling nodig. Nu vindt bijscholing vaak (...)
 • Onderzoek naar stand van Hongaarse democratie en rechtsstaat start met openbare hoorzitting

  6 décembre 2017, par Jeroen Steeman
  Europa De hamvraag in het onderzoek is of de Hongaarse regering in de afgelopen jaren structureel de democratie en rechtsstaat heeft aangetast, en zo ja, of dat gevolgen moet hebben. Met de openbare hoorzitting wil het Europees Parlement meer inzichten verkrijgen om die vraag beter te kunnen (...)
 • Oppositie steunt plan GroenLinks voor strenge aanpak mestfraude

  6 décembre 2017, par Noortje Jacobs
  Vorige maand maakte NRC duidelijk hoe omvangrijk mestfraude in Nederland is. Een derde van de handelaren, vervoerders en verwerkers van mest is veroordeeld, beboet of leeft regels niet na. GroenLinks wil daarom strenge aanpak van mestfraude en meer handhaving. GroenLinks-Kamerlid Rik Grashoff (...)
 • GroenLinks boos over plotselinge besluit toelating vrachtvluchten bij Maastricht

  6 décembre 2017, par Noortje Jacobs
  Eerder werd deze beslissing uitgesteld omdat er fouten ontdekt waren in de geluidsberekeningen van de milieueffectrapportage (MER). De minister zegt in haar brief dat de fouten zijn hersteld en dat daarmee de weg vrij is voor de zeer overlast gevende vrachtvluchten. Bewoners voelen zich (...)

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales