Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Nederland gebruikt na Cyprus meeste fossiele brandstoffen

  20 février 2017, par Jeroen Steeman
  Europarlementariër Bas Eickhout dook in de laatste cijfers over de energie-afhankelijkheid van EU-landen. Uit die cijfers blijkt dat Nederland na Cyprus in zijn totale energieconsumptie het hoogste percentage fossiele brandstoffen van Europa gebruikt. Europa Bas Eickhout 20 februari (...)
 • Europees Parlement wil open source software voor privacy in Europese Cloud

  17 février 2017, par Jeroen Steeman
  Op voorstel van Europarlementariër Judith Sargentini eist het Europarlement dat in de Europese Cloud zoveel mogelijk vrije en open source software gebruikt wordt om persoonsgegevens beter te kunnen beschermen. Het Europees Parlement steunt verder het voorstel van de Europese Commissie dat inzet (...)
 • Europa na zestig jaar : Tijd voor een stevige verbouwing

  17 février 2017, par Jeroen Steeman
  Op 25 maart is het zestig jaar geleden dat het Verdrag van Rome werd ondertekend: het begin van de Europese Unie. Na het Britse referendum spraken de 27 overige EU-landen af om dit moment aan te grijpen om een visie te ontwikkelen voor de toekomst van Europa. Ook GroenLinks vindt dat het tijd (...)
 • Programma voor de ruggengraat van de samenleving

  16 février 2017, par Rutger Wessels
  GroenLinks gaat de verkiezingen in met een buitengewoon ambitieus programma dat Nederland gaat veranderen. De ongelijkheid wordt fors bestreden, het klimaatakkoord van Parijs wordt ruimschoots gehaald en de komende jaren komen er meer dan 100 000 extra banen bij. Dat blijkt uit de doorrekening (...)
 • GroenLinks maakt bezwaar tegen slappe regels voedselspeculatie

  15 février 2017, par Jeroen Steeman
  In 2014 nam de Europese Unie maatregelen tegen de speculatie met grondstoffen. Deze speculatie droeg er toe bij dat miljoenen mensen in ontwikkelingslanden in de afgelopen jaren in de armoede zijn beland. Vandaag stemt het Europees Parlement over de technische uitwerking van de wetgeving uit (...)
 • Europarlement laat kans op een eerlijker emissiehandelssysteem lopen

  15 février 2017, par Jeroen Steeman
  De hervorming van het Europese emissiehandelssysteem lijkt uit te draaien op een teleurstelling. Dat concludeert Europarlementariër Bas Eickhout na de stemming woensdagmiddag. Eickhout schreef mee aan een beter compromis, maar christendemocraten trokken op het laatste moment hun steun in. Europa (...)
 • GroenLinks stemt tegen CETA

  15 février 2017, par Jeroen Steeman
  Een meerderheid van christendemocraten, liberalen en het grootste deel van de sociaaldemocraten in het Europees Parlement keurde woensdag CETA, het handelsverdrag tussen de EU en Canada, goed. GroenLinks stemde tegen. “Dit verdrag maakt democratie en welzijn ondergeschikt aan de wensen van (...)
 • Instemmen met CETA creëert Europese Trumps

  15 février 2017, par Jeroen Steeman
  Woensdag krijgt het Europees Parlement de laatste kans om het handelsakkoord tussen de EU en Canada (CETA) tegen te houden. Een handelsakkoord als CETA, dat nog meer verliezers van de globalisering creëert, is precies het verkeerde antwoord op Trump. Europa Bas Eickhout 15 februari (...)
 • Kritisch GroenLinks gematigd positief over lerarenregister

  14 février 2017, par Michiel Philippart
  De Senaatsfractie toonde zich tijdens het debat met staatssecretaris Dekker gematigd positief over het lerarenregister. GroenLinks gelooft in de toegevoegde waarde van het lerarenregister omdat in een snel veranderende wereld kwaliteitsborging in het onderwijs van groot belang is. Een stevigere (...)
 • Kamer wil aanpassing Kamps Energieagenda

  14 février 2017, par Peter Sonneveld
  Het energiebeleid van het kabinet moet drastisch worden herzien. De Tweede Kamer heeft ingestemd met een motie van Liesbeth van Tongeren, die dat regelt. Tweede Kamer 14 februari 2017

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales