Observatoire européen des think tanks Think tanks and civil society : because ideas matter

GroenLinks Organisatie - Stichting Duurzame Solidariteit

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/

Suivre la vie du sitehttp://organisatie.groenlinks.nl/rss

Derniers articles

 • Kamer verhoogt boete voor niet verstrekken landenrapport

  18 avril 2017, par Leon Boelens
  De Tweede Kamer heeft vandaag op initiatief van GroenLinks een belangrijke stap in de strijd tegen belastingontwijking genomen. Een meerderheid schaarde zich achter het voorstel van GroenLinks Tweede Kamerlid Tom van der Lee om de boete opgenomen in de 'country-by-country reporting' te (...)
 • Een jaar na de Turkijedeal : Vluchtelingen in Griekenland

  13 avril 2017, par Jeroen Steeman
  Europarlementariër Judith Sargentini is met haar Groene collega Ska Keller op werkbezoek in Griekenland om een jaar na het sluiten van de Turkijedeal te zien hoe het vluchtelingen vergaat en hoe het land er mee omgaat. Europa Judith Sargentini 13 april 2017 (...)
 • Kamer vindt komst Eritrese toppoliticus onacceptabel

  11 avril 2017, par Peter Sonneveld
  De regering moet actie ondernemen om te voorkomen dat Yemane Gebreab, de tweede man van het regime in Eritrea, een jongerencongres in Nederland toespreekt. Dat wil een Kamermeerderheid, die op initiatief van Bram van Ojik vragen stelt aan minister Koenders van Buitenlandse Zaken. Vanochtend (...)
 • 'Zorg voor duidelijkheid bij afhandeling schade gaswinning'

  11 avril 2017, par Peter Sonneveld
  Vandaag gaat de Tweede Kamer op initiatief van GroenLinks en D66 in gesprek met de Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) over de gevolgen van de gaswinning in Groningen. Liesbeth van Tongeren wil weten of de veiligheid van de Groningers naar het oordeel van de OVV is verbeterd. Ook wil Van (...)
 • Sargentini eist uitleg over zware mishandeling asielzoekers door Europese grensbewakers

  8 avril 2017, par Jeroen Steeman
  Onderzoek van Macedonische en Servische mensenrechtenorganisaties toont aan dat grensbewakers op de zogenaamde Balkanroute asielzoekers mishandelen. Europarlementariër Judith Sargentini reageert geschokt op het onderzoek, dat met hulp van Oxfam werd uitgevoerd, en wil uitleg van de Europese (...)
 • Eickhout vertaalt klimaatakkoord in Europese strategie voor transport en vervoer

  6 avril 2017, par Jeroen Steeman
  Europarlementariër Bas Eickhout gaat aan de slag om het klimaatakkoord van Parijs te vertalen in Europese wetsvoorstellen die ervoor moeten zorgen dat de vervoer- en transportsector veel minder CO2 gaat uitsturen. Eickhout is namens het Europarlement rapporteur op dit beleidsterrein en (...)
 • Europees Parlement uit harde kritiek op Privacy Shield

  6 avril 2017, par Jeroen Steeman
  De Europese Commissie vindt dat met het akkoord over Privacy Shield de persoonsgegevens die Europeanen aan commerciële partijen in de Verenigde Staten toevertrouwen voldoende zijn beschermd. Het Europarlement trekt dat beschermingsniveau in een officiële resolutie in twijfel. Europa Judith (...)
 • Europarlement : goede relatie met VK, zonder afbreuk aan Europese waarden

  5 avril 2017, par Jeroen Steeman
  GroenLinks steunt de resolutie van het Europees Parlement die pleit voor een zo goed mogelijke relatie tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, die tegelijkertijd geen enkele afbreuk doet aan Europese waarden en standaarden. Met de resolutie nam het Europarlement haar officiële (...)
 • Vacature communicatiestage GroenLinks Europa

  5 avril 2017, par Jeroen Steeman
  De GroenLinks-delegatie in het Europees Parlement zoekt een stagiair(e) communicatie voor de periode 1 mei tot 20 juli 2017. Europa 06 juli 2016
 • GroenLinks wil CO2-uitstoot industrie aanpakken

  5 avril 2017, par Leon Boelens
  Uit nieuwe cijfers van de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) blijkt dat de CO₂-uitstoot in de Nederlandse industrie vorig jaar niet is afgenomen. Dit terwijl de Europese CO₂-uitstoot wel afnam. Tweede Kamerleden Tom van der Lee en Suzanne Kröger vragen daarom opheldering aan de demissionaire (...)

1 | 2 | 3 | 4

Suivez-nous !

Copyright Observatoire des think tanks - Powered by SPIP, Feat.B_HRO - Mentions légales